ОБГРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення(копання)

28 февраля 2023

ОБГРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення

на виконання підпункту 3 пункту 3 постанови КМУ від 11 жовтня 2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів»

Показник

Опис

Номер закупівлі

UA-2023-02-27-006542-a

Предмет закупівлі

Послуга з викопування ям механізованим способом для облаштування могил на кладовищі «Західне» (ДК 021-2015 45110000-1 – Руйнування та знесення будівель і земляні роботи)

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі

Технічні, якісні характеристики предмета закупівлі повинні відповідати вимогам чинного законодавства із захисту довкілля, відповідати основним вимогам державної політики України в галузі захисту довкілля та вимогам чинного природоохоронного законодавства.

Найменування послуги

Технічні вимоги

Кількість ям, шт.

Послуга з викопування ям механізованим способом для облаштування могил на кладовищі «Західне»

Яма має бути шириною 1 метр, довжиною 2 метри та глибиною не менше 2 метрів. Відстань між ямами не менше 1 метру з довгого боку і 0,5 метри з короткого.

у літній період – 2000; у зимовий період – 1100.

* Ціна у літній/зимовий період застосовується на підставі наказу Замовника про введення або припинення тарифу на зимову копку.

1. Строк надання послуги: по 31 грудня 2023 року.

2. Місце надання послуги: 65000, Україна, Одеська область, Одеса, Тираспольське шосе, 22-Д, міське кладовище «Західне».

3. Надання послуги здійснюється щоденно, протягом 12 годин з моменту отримання заявки від Замовника. У заявці зазначається необхідна кількість ям та ділянка кладовища, на якій буде здійснюватися викопування.

4. Обов’язковою умовою є недопустимість зберігання технічних засобів Учасника на території Замовника.

В місцях де технічна специфікація містить посилання на стандартні характеристики, технічні регламенти та умови, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язані з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними, європейськими стандартами, іншими спільними технічними європейськими нормами, іншими технічними еталонними системами, визнаними європейськими органами зі стандартизації або національними стандартами, нормами та правилами, біля кожного такого посилання вважати вираз «або еквівалент». Таким чином вважається, що до кожного посилання додається вираз «або еквівалент».

Очікувана вартість та/або розмір бюджетного призначення

Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості послуг методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275.

Розрахунок очікуваної вартості проведено згідно з аналізом цін щодо викопування ям механізованим способом на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі.

За даними отриманими від ТОВ «КАЙЛАС 2007» вартість послуги з викопування ям механізованим способом для облаштування могил на кладовищі становить 3 432 000,00 грн. (в т.ч. ПДВ).

За даними отриманими від ФО-П Михальчук Володимир Олександрович вартість послуги з викопування ям механізованим способом для облаштування могил на кладовищі становить 3 409 200,00 грн. (без ПДВ).

За даними отриманими від ФО-П Дребот Сергій Васильович вартість послуги з викопування ям механізованим способом для облаштування могил на кладовищі становить 3 416 000,00 грн. (без ПДВ), з розрахунку вартості копання однієї ями в літній період 982,00 грн., та 1320,00 – в зимовий.

Таким чином, середня ціна послуги з викопування ям механізованим способом для облаштування могил на кладовищі, виходячи з необхідної для надання ритуальних послуг кількості ям, становить 3 419 066,67грн. з ПДВ.

Визначення обсягу предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) послуги з викопування ям механізованим способом для облаштування могил на кладовищі за 2022 календарний рік.

Очікувана вартість предмета закупівлі становить: 3 419 066,00 грн (три мільйони чотириста дев’ятнадцять тисяч шістдесят шість грн. 00 коп.) з ПДВ.