ОБГРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення(сміття)

13 марта 2023

ОБГРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення

на виконання підпункту 3 пункту 3 постанови КМУ від 11 жовтня 2016 року № 710 «Про ефективне використання державних коштів»

Показник

Опис

Номер закупівлі

UA-2023-03-09-008875-a

Предмет закупівлі

Послуги зі збирання, вивезення, поховання твердих відходів (ДК 021-2015 - 90510000-5 - Утилізація/видалення сміття та поводження зі сміттям)

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі

Технічні, якісні характеристики предмета закупівлі повинні відповідати вимогам чинного законодавства із захисту довкілля, відповідати основним вимогам державної політики України в галузі захисту довкілля та вимогам чинного природоохоронного законодавства.

Строк надання послуг по 31.12.2023

Детальний опис предмета закупівлі та вимоги щодо якості:

Учасник здійснює спорожнення контейнерів і перевезення твердих відходів за допомогою спеціальних транспортних засобів, типи та кількість яких визначається на власний розсуд відповідно з урахуванням щоденного вивозу відходів з території Замовника.

Учасник здійснює підвезення та встановлення контейнерів на території Замовника, а також зняття і вивіз контейнерів (у тому числі заміна контейнерів, непридатних для експлуатації) з території Замовника за заявкою Замовника.

Учасник забезпечує належний технічний та санітарний стан транспортних засобів.

Учасник забезпечує прибирання відходів які розсипались при спорожненні контейнерів.

Учасник забезпечує миття контейнерів з внутрішньої сторони.

Надання послуг повинно здійснюватися відповідно до вимог Закону Україну «Про відходи» та з дотриманням «Правил благоустрою території міста Одеси», затверджених рішенням Одеської міської ради від 23.12.2011р. №1631-VI «Про затвердження Правил благоустрою території міста Одеси (текстової частини) у новій редакції».

Учасник забезпечує щоденне видалення побутових відходів.

Ціна пропозиції вказується з урахуванням витрат на страхування, надання транспортних засобів, навантаження, перевезення до місця утилізації та вивантаження відходів, сплати податків і зборів (обов’язкових платежів), що сплачуються, або мають бути сплачені.

Надання послуг що є предметом закупівлі, здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства в галузі охорони навколишнього природного середовища, правил протипожежної безпеки та інших нормативно-правових документів.

У разі, якщо дана Технічна специфікація містить посилання на конкретну марку, фірму, патент, конструкцію або тип товару, то вважається, що Технічна специфікація (технічні умови) містить(ять) вираз «або еквівалент».

Очікувана вартість та/або розмір бюджетного призначення

Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості послуг методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275. Розрахунок очікуваної вартості проведено згідно з аналізом цін щодо збирання, вивезення, поховання 1 м.куб. твердих відходів для непобутових споживачів на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі.

За даними отриманими від ПП «Град-Сервіс» вартість вивезення 1 м.куб. твердих відходів становить 410,00 грн. (в т.ч. ПДВ).

За даними отриманими від ТОВ «Кліар-Сіті» вартість вивезення 1 м.куб. твердих відходів становить 400,00 грн. (в т.ч. ПДВ).

Таким чином, середня ціна послуги зі збирання, вивезення, поховання твердих відходів за 1 куб.м. становить 405,00 грн. з ПДВ.

Визначення обсягу предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) послуги зі збирання, вивезення, поховання твердих відходів за 2022 календарний рік.

Очікувана вартість предмета закупівлі становить: 10131 м.куб. (обсяг) * 405,00 (ціна за 1 м.куб. твердих відходів = 4 103 055,00 грн з ПДВ.